11 Ağustos 2009 Salı

çöpçü balıkları


çöpçü balıkları





Giriş: Avrupa'da ve Türkiye'deki ziyaretçi sayısı büyük olan web siteleri ne yazik ki sadece Callichthyidae ailesine ait Corydoras türünden birkaç tür ve diğer çöpcü balıkları deyip geçmiş. Kaldı ki Corydoras soyunun Callichthyidae ailesine ait olduğunu dahi yazmamışlar. Halbu ki Callichthyidae ailesine ait olan bir çok alt tür çok çabuk üretilmektedir. Corydoras alt soyundan olmayan örneğin Megalechis alt soyu olan Balıkların üretimi çok kolaydır. Biz akvarist olarak gerçekten araştırmacımıyız? Bildiğimiz bilgileri neden saklama ihtiyacı duyalım?

Callichthyidae ailesinden en çok bilinenleri Corydoras' lardır. Corydoras, Brochis ve Hoplosternum lardır. alt formuna ait 200' ün üzerinde çeşit vardır. Bu sebebten dolayı çöpçü balıkları (kedi balıkları) Bölümü devasa büyüklükte olacaktır.

Avrupa'da ve Türkiye'deki en geniş ve en derin araştırma örnekleri arasında olacak bölümümüz yakında siz balık severlerin hizmetine girecektir. Bizi destekleyen Uluslararası Callichthyidae Birliği (Cemiyeti) ne bu araştırmalarda bize destek gösterdiklerinden dolayı teşekkürlerimizi sunarız.

Kurallar, koşullar ve bilinmesi gerekenler

• Çöpçü balıklarının asıl adı ingilizce olan (cat fish) Kedi balığıdır. Her ne kadar günlerini sadece yiyecek aramak için akvaryum kumunun ortasında harcasa da, kedi balıkları aslında yalnız başına asla tutulmaması gereken uyumlu balıklardır.

• Daima aynı türden en az beş tanesini bir arada bulundurun. Çok bilinen bir inanısın aksine, zırhlı kedi balıkları "çöp toplayan" bir cins degildir. Tüm diger akvaryum balıkları gibi onlarda yüksek kaliteli ve çok dengeli beslenmeye ihtiyaç duyarlar!

Kedi Balıkları Sistematik olarak Callichthyidae ailesindendir ve alt soy ve evreleri oluşmuştur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder