1 Ağustos 2009 Cumartesi

Amerikan Tetraları

Amerikan Tetraları (American Characins, Characidae)

Tetralar (Characins, Characidae) çatısı adı altında bir çok tetra çesidi bulunmaktadır.

Ama farklılık şuradadır: Tetralar denildiği zaman genel bir isim kullanılır ;ama bu başlıkta Afrika Tetraları (Alestidae) ve Sivri tetralarda bu başlığa aittir.

Afrika tetralarının en önemli özelliği batı Afrika' da yaşayan karakteristik bakımdan kalın yüzgeçleri ve çogunun alt çene yapısında sivri dişlere sahip olması ayrıca bazı türlerininde avcı balık olduğunu ve bitki yiyen türleridir.

Biz bu başlığın sadece ikinci alt kısmı olan Amerikan Tetraları nı sunacağız.

Bunlar generasyon (evre) geçirmiş ve kendi içlerinde de; kendilerine ait bir alt soy türetmislerdir.Bu balıklar çoğunlukla orta ve Güney Amerika bölgesindendir. Biz bunu Türkiye' de ilk kez! olarak bu sayfada toplamaya çalışacağız. Size tetra soyunun en alt kısımlarına kadar bu sayfada vermeye çalışacağız.

Tetralar (Characins/Characidae) gurubunu araştırmış ve araştıran bilim adamları Pappenheim, 1922; Ahl, 1923; De Filippi, 1853 gibi bir cok bilim adamı (Characins, Characidae) ailesini incelemişlerdir. Bunlarıda Sinonim bölümünde sizlerle paylaşacağız.

Yorum/Bilgi:Amerikan tetraları - american Characins edigimizde aklımıza genel anlamda neon balığı, tetra neon, neon tetra, neonlar gelir, tetra der geceriz. Ama Tetralarında aralarında soy dediğimiz bir taban vardır. Bunu Dünya' da cok az sayıda akvaryumcu bilir. Bir çok türkçe akvaryum balığı sever vb. web sitelerinde maalesef bu tetralar konusu sadece yüzeysel bir biçimde anlatılmış. akvaryum balığı severleri biz; akvaryumcular olarak birazda olsa aydınlatmakta yarar var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder